EMK – KIP – NLP – TA – Mik ezek?!A pszichológia elméleti és gyakorlati művelői a tudományág alig több mint százéves története során számtalan – mondhatni, riasztóan sok – szakkifejezést, zsargont, betűszót és rövidítést alkottak meg. A rövidítések és társaik egyfelől az élet minden területén megkönnyíthetik az adott területen járatosak párbeszédét, ugyanakkor a kívülálló könnyen zavarba jön, esetleg meg is riad, vagy egyszerűen dühös lesz tőlük.

Mivel bizonyos rövidítéseket én magam is használok, ugyanakkor nem egyszer megéltem, milyen érzés elveszettnek lenni az új kifejezések dzsungelében, úgy gondoltam, célszerű, ha e rövidítéseknek nem csupán az egyszerű feloldását bocsátom az olvasó rendelkezésére – enyhítendő esetleges zavarát vagy dühét –, hanem a rövidített kifejezések összefoglaló magyarázatát is.EMK – erőszakmentes kommunikáció

KIP – katathym imaginatív pszichoterápia

NLP – neuro-lingvisztikus programozás

TA – tranzakcióanalízis
Ha úgy tapasztalod, valami nem stimmel veled: Gyere hozzám terápiába!


Üzenet küldése  
JOGNYILATKOZAT: © Birtalan Balázs, 2010. A jelen oldalon található írás – részben vagy teljes terjedelmében, a szerző feltüntetésével és a forrás megjelölésével – non-profit célból szabadon, kereskedelmi célból a szerző írásbeli engedélyével idézhető. Mivel a hatályos magyar jogszabályok értelmében a „pszichoterápia” nevű tevékenység végzése speciális szakképesítéshez van kötve, az általam terápiás keretek között nyújtott segítő szolgáltatás hivatalosan nem tekinthető pszichoterápiának.