Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...
Felmászok a létra
(Versek)

Birtalan Balázs: Felmászok a létra

Budapest, Napkút Könyvkiadó, 2015.
A borítót tervezte: Fehér Zoltán
Keménytábla, védőborító
Terjedelem: 272 oldal
Ára: 2490 Ft 1990 Ft

A könyvről a Sorskönyv nélkül blogon:

„...Felmászok a létra című könyvem minden további nélkül tekinthető egy speciális „sajátélmény-gyűjteménynek”. Három kötetnyi vers található benne, márpedig versekben nem lehet hazudni, arcoskodni (illetve nyilván lehet, csak nekem nemigen sikerül)...”

Tovább a cikkre...

A kötet fülszövege:

Akadnak előkelő szavak, amelyeket – Fülig Jimmyhez hasonlóan – mindig irigyeltem használóiktól. E szavak egyike az alighanem. Aztán telik-múlik az idő, és az élet elém hozza a helyzetet, amikor a szó használata nagyon is indokolttá válik. Ám e helyzet olyan, hogy – ugyancsak Fülig Jimmyhez hasonlóan – jobb volna elillanni belőle. Íme:

Alighanem ez az utolsó verseskötetem. Persze nem biztos, mert a statisztikák csak statisztikák, a tudomány napról napra fejlődik. Bármilyen prognózis ellenére előfordulhat, hogy sok kötetnyi vers megírása vár még rám. Előfordulhat – egyelőre azonban úgy fest, erősebb az alighanem.

E helyzetben döntöttem úgy, hogy új könyvem egyben korábbi verseim összkiadása is legyen. Ezért szerepel benne az 1995-ben megjelent B-változat és a 2009-es Művirágok a szimbolizmus oltárára teljes anyaga.

A könyv nagyobb részét a tényleges új kötet teszi ki, a Szélesre tárt jelen. Ennek versei szükségszerűen számot adnak a fent taglalt „alighanem”-ről is, de nem szűkítik be a fókuszt. Ellenkezőleg; szeretném azt hinni: szélesre tárják.

Birtalan Balázs[KEZDŐLAP] Üzenet küldése